Wim van Ieperen (Lid Algemeen Bestuur)

Huidige dienstbetrekking:
-Universitair docent Tuinbouwproductieketens

Wim van Ieperen heeft een Masters diploma in Plantenkunde Wetenschappen, specialisatie tuinbouw, en een Ph.D. behaald, beide aan de Wageningen Universiteit. Hij schreef zijn proefschrift op korte termijn optimalisatie van zoutgehalte niveaus in high-tech kas teelt.

Na een korte onderbreking van ongeveer 3 jaar, waarin Wim werkte bij een makelaar van agrarisch onroerend goed (Schelhaas Makelaardij), keerde hij terug naar de groep Tuinbouw Productieketens van Wageningen Universiteit. Wim is daar  nu betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en toezicht van voornamelijk internationale studenten op MSc en PhD-niveau.
Zijn onderzoeksgebieden omvatten zowel plant fysiologie en milieu en innovatieve ontwikkelingen in de high-tech plantaardige productie systemen.
Naast het geven van college is Wim mede-initiatiefnemer en projectleider van een innovatief EU-project in de academische Master studies in de tuinbouw. Wim van Ieperen combineert in dit project cursussen van negen universiteiten uit verschillende EU-landen tot één intensieve cursus. De cursus combineert intensief onderwijs en coaching van geselecteerde MSc-studenten die studeren aan verschillende Europese universiteiten door een internationaal netwerk van hoogleraren.

Sociale nevenfuncties:

-Wim van Ieperen coacht, samen met zijn vrouw Karlan, de studentenvereniging Ichthus-Wageningen (mentor).

-Daarnaast vervult hij diverse functies in de Nederlands Gereformeerde Kerk van Wageningen, Nederland