Trainen van boeren in Igede, Nigeria

Projectgebied

Igede is een kleine stam in Nigeria, gelegen in het Midden-Belt (regio) van het land. Het heeft een geschatte populatie van ongeveer 400.000 mensen, voornamelijk boeren in een typisch landelijke omgeving. Ongeveer 98% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Landbouwproject

Elim versterkt de positie van de boeren in Igede door een landbouwproject op te zetten. Het gaat om het verbeteren van hun vakkennis, marketing en gebruik van verbeterde zaden. Dit project kan veel impact op de economische situatie in het gebied hebben, omdat een groot percentage van de bevolking boer is.

Trainen van boeren

Verschillende activiteiten zijn al gedaan in 2011, zoals de registratie van coöperatieve vennootschappen, een marktonderzoek en een nulmeting. Toch zal de officiële start van het project duren tot augustus 2012, wanneer donor geld beschikbaar komt. De Huisman Foundation doneert € 2000,-- voor Elim om alvast een aantal trainingen voor boeren te organiseren. Dit maakt het voor hen mogelijk om de opgedane kennis al toe te passen tijdens het komende landbouw seizoen, vanaf februari 2012.