Onderwijskansen voor jonge kinderen in de Benishanul Gumuz regio, Ethiopië

Het project

In de Benishangul Gumuz Region in het westen van Ethiopië zijn de leerprestaties van kinderen op lagere scholen het slechts van Ethiopië. Dit komt vooral omdat de kinderen les krijgen in het Amhaars en niet in hun eigen moedertaal. Dit zorgt ervoor dat de schooluitval zeer hoog is. De Ethiopische overheid heeft deze regio officieel bestempeld als ‘neglected region’.

doel en activiteiten

Wycliffe en haar lokale partner SIL zetten in een driejarig project samen met het Regionale Onderwijs Bureau van de deelstaat Benishangul Gumuz een onderwijsprogramma op in de moedertaal voor 20 scholen in 3 verschillende taalgroepen. Het doel van het project is om voor 15.000 kinderen de toegang tot en kwaliteit van het basisonderwijs te verbeteren door introductie van moedertaalonderwijs (ontwikkelen lesmateriaal en trainen leerkrachten).

bijdrage Huisman Foundation

De Huisman Foundation is één van donors van dit driejarig project (€ 181.064). In 2013 hebben we een eerste deel gefinancierd en in 2015 zullen wij een vervolgdonatie doen.

Klik op de volgende link om meer informatie over het onderwijsproject in de Benishangul Gumuz Regio in Ethiopië te vinden. Project document over onderwijs in Benishangul Gumuz.